top of page

Over ons

Missie

Big artists, small works. Met onze non profit kunststichting Debsaysyes zeggen wij volmondig ja tegen kunst. Wij vinden dat méér kunstenaars moeten kunnen leven van hun kunst en dat méér mensen goede kunst moeten kunnen zien en kopen.

Daarom nodigt Debsaysyes grote kunstenaars uit om kleine werken te maken die maximaal €500,- kosten. In een digitaal platform tonen en verkopen we deze kunst namens de kunstenaars. In bijzondere kunstevenementen en exposities brengen we kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar

Geschiedenis

Groot. In onze kunstwereld lijkt het vaak om groot te draaien. Een kunstenaar heeft het gemaakt als grote werken te zien zijn in de grote musea en voor grote bedragen op de stands van grote galeries op de grote kunstbeurzen worden verkocht. Fantastisch als dat gebeurt, maar het is niet voor iedereen weg gelegd. En er is zoveel méér. Reden om te zeggen F*ck Goliath. F*ck groot. Wij gaan voor klein. Voor iedereen die goede kunst aan de muren wil hangen en die misschien een wat kleinere beurs heeft. Of kleinere muren. Of die laagdrempelig rechtstreeks van kunstenaars wil kopen. Die goede kunst wil zien, zonder entree te hoeven betalen. Of die voor het eerst kunst gaat kopen. En dus zegt Deb volmondig JA tegen kunst.  Zie Deb maar als je persoonlijke kunstgids in de wereld van kleine kunstwerken van grote kunstenaars. Want tenslotte moet kunst stromen.

dag 1 IMG_3623.jpg

Visie

We werken heel simpel. Bij ons zijn kunstwerken maximaal 30*40 cm groot. Ze kosten maximaal €500,- inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Je koopt rechtstreeks van de kunstenaar. Wij regelen de betaling. Van elk verkocht kunstwerk gaat 90% naar de kunstenaar.

Kopen kan via de website, de tentoonstellingen die we elk jaar organiseren en speciale online acties.

Rotterdam_Art_Week_Debsaysyes_2022_21.JPG

Locaties

Qua locatie voor onze tentoonstellingen leiden we een nomadisch bestaan. We gaan daar waar de kunstenaars ons brengen en waar we goede ruimtes voor weinig of niets kunnen huren. Zo bracht de kunststroom ons al naar de volgende plekken:
Eindhoven, Kruisruimte. De Kruisruimte is een open huis voor kunst aan de Generaal Bothatraat in Eindhoven.

Berlijn, Rosalux. ROSALUX is een door kunstenaars georganiseerde projectruimte, waar artistieke producties, kunstprojecten en evenementen plaatsvinden.

Rotterdam, Huis van de fotografie. Het Huis van de fotografie is een plek voor en door fotografen in een prachtige stadsvilla aan de Westerkade in Rotterdam.

Marseille, Les Docks Village. De oude iconische Docks van Marseille vormen letterlijk de verbinding tussen de stad en de zee en bieden plaats aan vele ondernemingen en winkels en restaurants. De verbinding met de bewoners van Marseille en de kunst maken het tot een prachtig concept.

Amsterdam, Werkpaard. Werkpaard is de inmiddels wegens herbestemming gesloten tijdelijke expositieruimte aan de Mauritskade in Amsterdam.

Partners

Debsaysyes is een kleine stichting met een compact bestuur. Om steeds een nieuwe en verse blik op onze kunst te houden, nodigen we externe curatoren uit en zoeken we steeds nieuwe plekken om de kunst tentoon te stellen.

Om de kwaliteit en diversiteit van de aangeboden kunst te bewaken, vragen we adviseur curatie Cigdem Caglayan om nieuwe kunstenaars te beoordelen op kwaliteit, aanbod en toegevoegde waarde voor de stichting. Toelating van nieuwe kunstenaars vindt één keer per jaar plaats. Cigdem Caglayan is verbonden aan het Haus der Kulturen der Welt in Berlijn.

 

Voor de meeste tentoonstellingen nodigt Debsaysyes een externe gastcurator uit. Iemand die met een verse blik naar de Debsaysyes kunstenaars en hun kunst kijkt en die kunstenaars uit het eigen netwerk uitnodigt om mee te exposeren. Zo zijn de tentoonstellingen altijd verrassend en van hoge kwaliteit. Andere tentoonstellingen cureren we zelf. Aan die tentoonstellingen doen alleen Debsaysyes-kunstenaars mee.

Rotterdam_Art_Week_Debsaysyes_2022_5.JPG

Debsaysyes 
exposities

Our Curated Self
Het Werkpaard, Amsterdam

Om ons vijfjarig bestaan te vieren, presenteren we met trots 34 Debsaysyes kunstenaars. Jaren waarin het uiterlijk van ons platform is geëvolueerd tot wat je vandaag ziet. Ook de deelnemende kunstenaars zijn geëvolueerd. Hun werk kan worden gezien als uitdrukking van hun ware Zelf in de loop van de tijd.
Het reflecteert op de afgelopen vijf jaar en speculeert over de toekomst; als Debsaysyes, als individuen, als kunstenaars en allen die op onze reis bij ons waren en zullen zijn. 

Our curated self 1.png
Unknown-3.png
As The World Turns
Huis Van De Fotografie, Rotterdam
As the world turns is een groepstentoonstelling groupexhibition georganiseerd in samenwerking met het Huis van de Fotografie Rotterdam tijdens Rotterdam Art Week 2022. De tentoonstelling toont werken van 24 internationale topfotografen. Jessy Koeiman, visual artist and beeldend kunstenaar en programmamaker Collectief Leren bij Kunstinstituut Melly, is de curator van deze tentoonstelling. Koeiman vangt de maakbaarheid van ons bestaan in deze tentoonstelling aan de hand van uiteenlopende stijlen van hedendaagse kunstfotografie. De opening op donderdag 19 mei wordt verricht door Lisa van Ginneken, die als eerste transgender persoon in Nederland in onze Tweede Kamer zit.

Geplande en afgelopen
e
vents van onze kunstenaars

Momenteel geen evenementen
bottom of page