top of page

Exposities

Our Curated Self
Het Werkpaard, Amsterdam

Om ons vijfjarig bestaan te vieren, presenteren we met trots 34 Debsaysyes kunstenaars. Jaren waarin het uiterlijk van ons platform is geëvolueerd tot wat je vandaag ziet. Ook de deelnemende kunstenaars zijn geëvolueerd. Hun werk kan worden gezien als uitdrukking van hun ware Zelf in de loop van de tijd.
Het reflecteert op de afgelopen vijf jaar en speculeert over de toekomst; als Debsaysyes, als individuen, als kunstenaars en allen die op onze reis bij ons waren en zullen zijn. 

Our curated self 1.png
Unknown-3.png
As The World Turns
Huis Van De Fotografie, Rotterdam
As the world turns is een groepstentoonstelling groupexhibition georganiseerd in samenwerking met het Huis van de Fotografie Rotterdam tijdens Rotterdam Art Week 2022. De tentoonstelling toont werken van 24 internationale topfotografen. Jessy Koeiman, visual artist and beeldend kunstenaar en programmamaker Collectief Leren bij Kunstinstituut Melly, is de curator van deze tentoonstelling. Koeiman vangt de maakbaarheid van ons bestaan in deze tentoonstelling aan de hand van uiteenlopende stijlen van hedendaagse kunstfotografie. De opening op donderdag 19 mei wordt verricht door Lisa van Ginneken, die als eerste transgender persoon in Nederland in onze Tweede Kamer zit.
HEAL
Les Docks Village, Marseille

In de internationale groepstentoonstelling HEAL brengt de Franse curator en kunstadviseur Chloé Marchand werken van 27 internationale kunstenaars bij elkaar. Méér dan 80 werken tentoongesteld in Les Docks Village in Marseille rond het thema van kunst die geneest. Gebaseerd op het WHO-rapport uit 2019, dat de positieve impact van kunst op ons welzijn en gezondheid bevestigt, bevaagt elke deelnemende kunstenaar het thema biedt ons een eigen interpretatie ervan.

Heal_edited.jpg
Scherm­afbeelding 2023-12-12 om 13.27.38.png

Hans Withoos brengt in deze zeer diverse tentoonstelling uiteenlopende stijlen van hedendaagse kunstfotografie bij elkaar in een ode aan de menselijke emotie. Van het menselijk lichaam met al zijn pijn of in volle schoonheid, tot zeer intieme en verrassende portretten. Van diepe melancholie tot verhalen en registraties. 
Curator en fotograaf Hans Withoos is bekend om zijn barokke mensbeelden. De laatste jaren verovert hij met ‘Withoos Meets Withoos’ de internationale kunstmarkt.

Rotterdam Art Week, Rotterdam
How Sweet Life Is

De tentoonstelling Zwischenräume is geïnspireerd op het essay Voluntary Solitude van de Franse filosoof Olivier Remaud, waarin de kunst van het alleen zijn centraal staat. Wat zoeken we in eenzaamheid? Zwischenräume nodigt de kijkers uit om hun eigen verlangen naar eenzaamheid in twijfel te trekken en een stille dialoog met zichzelf te zoeken. De vaak griezelige, maar dromerige kunstwerken omlijsten de ervaring van zelf veroorzaakte isolatie. De Turks Berlijnse curator Cigdem Cagayan brengt de werken van de 27 deelnemende kunstenaars uit 5 verschillende landen bij elkaar in een tentoonstelling die schuurt en tot zelfreflectie aanzet.

Zwischenräume, oorspronkelijk geprogrammeerd voor maart 2020, is in verband met de Covid pandemie uitgesteld tot september 2020. Na maanden van wereldwijde lock downs is het thema van de tentoonstelling alleen maar relevanter en actueler geworden. De tentoonstelling vindt plaats in een totaal andere wereld dan verwacht.

Rosalux, Berlin
Zwischenraume
Scherm­afbeelding 2023-12-12 om 13.34.01.png
f194388-hella-van-t-hof-img.jpg

STARTPARTY

Met trots presenteert Debsaysyes haar eerste tentoonstelling STARTPARTY. Met deelname van alle bij Debsaysyeskunstenaars en onder curatie van Astrid Cats, directeur van het Temporary Art Centre, TAC  uit Eindhoven, wordt het een heus startfeest, waarin we in de volle breedte laten zien wat  spiksplinternieuwe non profit kunststichting Debsaysyes de kunstwereld te bieden heeft. We tonen meteen lef, want deze tentoonstelling is slechts één dag te zien. Eens kijken of het naar méér smaakt.

Kruisruimte, Eindhoven
bottom of page